Barnehagestarten

Marielle hadde sin første dag i barnehagen tirsdag, den 20. august, og har hittil hatt én full barnehageuke. Her er svar på noen spørsmål i forbindelse med tiden som nå har gått.

IMG_3973

 • Hvordan er det for Marielle?

Hun elsker det! Når vi sier etter frokost at vi skal til barnehagen blir hun kjempeivrig. Står ved ytterdøren og tripper nesten, så glad blir hun. Hun springer inn i barnehagen med både sko og jakke, jeg rekker såvidt inn med sekken før hun er inne og leker med barna. Hun er ei tøff jente, reiser seg opp når hun faller, uten å klage. Hun er trygg på de ansatte og allerede på dag to med tilvenning satte hun seg uoppfordret i fanget på en av barnehagetantene – hun satt jo med ei bok i handa. Hun liker å gå på oppdagelsesferd både utenfor småbarnsavdelingen og utendørs.
Hun blir veldig sliten av å være der, og har innført en ekstra dupp i vogna si. Hun er i tillegg mye trøttere på ettermiddagen og mot kvelden og surner gjerne fra kl 17-17.30. Leggetid kl 18.30 er gjenopptatt.

 • Hvordan er det for far?

Supert. Pappaen fikk både hadekos og vink første gangen han leverte, før hun sprang inn og leker. Men den andre gangen ble det skrik der også. Pappaen synes nok det er bedre (enklere) at hun er i barnehagen enn å være hjemme i pappaperm 🙂

 • Hvordan er det for mor?

PYTON! Jeg innrømmer det, det er forferdelig! Jeg er overrasket over meg selv, hvorfor er det så fælt når jeg vet ungen trives? Å si hadet er det værste, for ungen vil ikke gi hadekos og vinke som til pappaen. Hun klamrer seg fast, og skriker sårt når jeg sier hadet og går. Dette river mammahjertet mitt i biter, og jeg kunne gjerne vært i barnehagen og sett på henne leke hver eneste dag. Det gikk forresten bra på fredag, da ble det frokost i barnehagen, og når matboksen inneholder både blåbær, druer, banan og brødskive så fikk jeg et lite vink jeg og.
Og ja, det er godt å tenke på at hun har det moro, sosialiserer seg med andre barn og får leke og boltre seg litt som hun vil. Så det er litt bra og altså 🙂 Det beste jeg vet er å hente henne der, smørblid når hun ser meg og blir gjerne med hjem.

 • Hvor mange – og hvor lange dager har hun i barnehagen?

Marielle har 100 % plass og kommer til å være der fra mandag til fredag. Siden jeg har fri annenhver tirsdag kommer hun da til å være hjemme med meg, men dette uten at vi reduserer plassen hennes der.
Vi er begge enige om at hun skal få så korte dager som mulig, og dette er enklere for oss siden Paul jobber skift og jeg har litt varierende arbeidstider.

 • Sykdom?

Sent på kvelden etter dag 3 våknet hun opp og hosta og skrek fælt. Hun var så snørrete at det hørtes nesten ut som om hun ikke fikk puste skikkelig. På morgenen dag 4 virket hun bedre, men litt snørrete. Barnehagen ringte midt på dagen og ville at jeg skulle hente henne hjem. Da var hun slapp, litt varm og hadde en ekkel hoste. Det var fredag og de tenkte det var bedre å være hjemme og ta lang helg for å bli fortere frisk. Det henger endai.
Siden Marielle har vært stort sett frisk de første 14 månedene side så har hun ikke fått til å bygge opp et solid immunforsvar, så jeg regner nesten med at vi kommer til å få alt som kommer. Det trenger selvfølgelig ikke bli sånn, men det er vel likså greit å være forbredt på det værste 🙂

Hvordan går det med deres barnehagebarn?

Reklamer

10 kommentarer om “Barnehagestarten

 1. SofieGO sier:

  Så godt at det går bra 🙂 Går veldig bra med Agnes også, heldigvis! Hun har vært litt syk, men det hører jo med. Lite gråt heldigvis, men det går fort over har jeg hørt når jeg står utenfor døra 😉

 2. Lindi sier:

  Det har gått veldig fint her også! Lilly trives som bare det 🙂 Men jeg er som deg, syns det er pyton. De fleste gangene går det heldigvis fint, hun har ikke begynt å gråte når jeg har gått men hun kan småsutre litt og strekke seg etter meg. Men det går over veldig fort. Det verste er at jeg savner henne så fælt. Dagene blir lange, gleder meg bare til å se henne igjen 😉
  Det er ikke sikkert at dere vil oppleve masse sykdom i hus. Hun har jo ikke vært syk tidligere, er ikke det et godt tegn da? :p

  • vigdiswiggen.com sier:

   Jo, jeg tenkte det helt til hun ble syk etter bare tre dager. Kan jo hende hun er født med godt immunforsvar, håper det 🙂
   Dårlig samvittighet jeg og ja. Dagens høydepunkt er uten tvil å se henne igjen 🙂

 3. interiorgirl1ger sier:

  Godt å høre at det går så bra 🙂 snuppeline fullfører sitt første år på barnehagen på januar.hun stortrives og vil nesten ikke bli med hjem.skjønner det er vondt i mammahjertet når hun gråter når du skal dra,men det bli nok bedre skal du se 🙂

 4. Diaperdiva sier:

  Åh så bra å høre at hun trives!!:) Det tok tre uker her, hun var nesten konstant sinna. Grusomt. Nå gråter hun kun ved avlevering (roer seg fort heldigvis-jeg står bak en busk å tjuvlytter ser du), sulten, trøtt, og når jeg henter!! (Jada, jeg håper jo at det er gledestårer av noe slag da..)
  Sykdommen kom ikke før i går, det var etter vaksina da.. så jeg kan vel ikke akkurat bleime barnehagen. Storesøster har hatt øreverk denne uka.. så jeg føler vi har fått vår dose sykdom for en stund!! Heldigvis helg nå og masse kvalitetstid!!
  Gooood helg til dere! 🙂

  • vigdiswiggen.com sier:

   Tjuvlytter utenfor døra jeg også 🙂 men det er fælt likevel. Men det er stor suksess å si hade mens hun spiser frokost eller druer (den beste avledningsmanøveren evver), da får jeg vink. Har funka hele uka her ihvertfall 😉
   Helg er gull! Elsker helg enda mer nå enn før, det betyr kvalitetstid for oss også 🙂
   God helg til dere også, nyt! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s