Og sånn går no’ dagan…

Jeg har ennå ikke klart å venne meg til den nye hverdagen med et barnehagebarn. Klarer ikke å få nok tid på morgenen til å ha «god tid», og det blir gjerne litt stress. Marielle spiser frokost i barnehagen, men dette er også fordi det er enkelt for oss å si hadet da, uten en eneste sur mine. Jeg kommer meg tidsnok på jobb, men kunne gjerne tenke meg å være der 10-15 minutter tidligere, for å slippe å stresse med alt før åpning der også.
Ettermiddagen er også travel. Jeg drar og henter M i barnehagen med en gang etter jobb. Så er det om og gjøre å ha noe enkelt å lage til middag, som gjerne går fortest mulig. For etter barnehagen er frøken fryd kosesyk og vil helst være i armene mine hele tiden. Hun får sitte litt på kjøkkenbenken å hjelpe til hvis mulig da, i den grad en ettåring er behjelpelig med middagslaginga. 

Tidsklemme er en forholdsvis ny og populær betegnelse på en følelse av at tiden ikke strekker til for det en må gjøre eller ønsker å gjøre. Tidsklemma smitter også over på barna. En undersøkelse viste at ca. 60 % av barnehagebarna syns de voksne har for dårlig tid. En annen viste at over halvparten av foreldrene legger barna for sent i forhold til antatt søvnbehov for alderen – og dette gjaldt alle aldersgrupper bortsett fra at barn på 12–24 måneder ikke var med i undersøkelsen. Tall fra reseptregisteret (2007) viste at 3733 norske barn mellom 0 og 9 år brukte sovemidler og beroligende midler. Tidsklemme-spørsmålet blir ofte redusert til et problem for småbarnsforeldre, særlig mødre. Men 31 % av personer uten barn opplever ofte at de sliter med å rekke alt som må gjøres, mot 47 % for personer med hjemmeboende barn under 18. Dette fant Jörgen Larsson i sin doktorgrad Studie om tidsmessig velferd – tidsstrategier og tidspolitik for småbarnsfamilier. 
– Kilde: Wikipedia

Etter middag er det om å gjøre og bruke tiden så godt som mulig, Marielle er ofte kaputt og er klar for kveldsstell og senga mellom 18-18.30, så det blir ikke mye tid sammen. Så vi leser en bok, ser litt barne-tv, spiser frukt, grøt og egentlig det hun vil.
Kjenner at jeg snart må prøve å få inn bedre rutiner gjennom dagen, slik at jeg ikke sliter ut meg med stresset også. Alt jeg nå vil gjøre etter hun har sovnet for kvelden, er å sove selv. 

KJOKKEN_BBilde fra Kremmerhusetbloggen.

Ellers er det lite som skjer. Vi venter på å skrive under på kjøpskontrakten på huset – så vi endelig kan få en dato på papiret der vi overtar huset. Vi sonderer diverse terreng etter inspirasjon og tips til hva/hvordan vi skal løse ting. Men Marielle sitt rom er ganske «klart», i hodet mitt hvertfall. Når det gjelder de andre rommene så må vi se på huset igjen for å bestemme oss 🙂

 

Reklamer

5 kommentarer om “Og sånn går no’ dagan…

 1. SofieGO sier:

  Det er slitsomt ja. Håper dere finner gode rutiner, og finner roen i hverdagen 🙂

  Jeg er veldig glad jeg jobber 50 %, men det er absolutt ingen selvfølge å kunne jobbe halvt. For oss var det mest en tilfeldighet, men nå er jeg glad det ble sånn 🙂

 2. Tina sier:

  Uff Vigdis! Nå jobber jo ikke jeg fulltid enda, så jeg skal egentlig ikke uttale meg 😉 men hva om du får til å lage store porsjoner av noen middager og fryse ned? Jeg lager feks alltid ekstra stor porsjon kjøttkaker. Tilbehøret går som regel like fort å lage som annen rask middag. Ellers kan du piffe opp ferdigmiddag som å tilsette fler friske råvarer. Feks fler grønnsaker og krydder. Ferdigprodukter er ikke så ille som alle skal ha det til, man kan jo tilsette bra og næringsrikt tilbehør! Også tar man de avanserte og virkelig hjemmesnekra middagene når man har tia! Og i helgene! Det jeg syntes er viktigs for oss er at Leon får et variert kosthold og at han vår ca. 1/3 protein (kjøtt, kylling), 1/3 stivelse(potet, pasta, ris) og 1/3 grønt til hver middag. Dette er vanskelig, og vi har ikke det nei, men prøver nå 😉 ellers kan dere jo gjøre som vi gjør en gang i blant, lage middag til Leon av det vi har porsjonsfryst til han, eller fra middag dagen før, også lage en ordentlig middag til deg og P etter M har lagt seg! Selvfølgelig får M rester dagen etter det 😉

  • vigdiswiggen.com sier:

   Takk for gode tips Tina 🙂 Det er egentlig ganske enkelt bare man faktisk gjør det 😛 Godt tips å lage mye av hovedretten – for så og koke ferske grønnsaker 🙂 Å få til 1/3 av alt tror jeg blir vanskelig – jeg har fått en protein-unge 😛 hehe. Liker ikke salat, og det er bare såvidt hun spiser kokte grønnsaker også. Det må blandes skal det gå ned. Og i de fleste tilfeller går jo det greit 🙂 I dag har mor fri og skal kokkelere deilig hjemmelaget mat. nam! Må bare finne ut hva 🙂

   • Tina sier:

    Ja, vi sliter litt med fordelingen av inntak av forskjellige næringskilder, men hvis man har det som utgangspunkt så kommer man langt 🙂 vi må blande litt vi også. Du kan jo lage potetmos med grønnsaker most i! Det teller det også!
    Kos deg med fridagen din! Så du varmet bilen i stad når jeg var på vei til bhg! 🙂
    Lag noe du har skikkelig lyst på i dag! Noe du ikke får tid til ellers ❤

    Ha en fin dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s