Oppussing: å bli enige

Jeg har lenge tenkt og sagt at dersom vi noen gang skal bygge oss hus, så er det ganske så fantastisk om vi faktisk flytter inn i huset sammen. Vi er nemlig to personer med ganske delte meninger, og sta som et esel begge to. Vi har svært forskjellig smak, noe som gjør ting litt vanskelig med tanke på et felles hjem (- altså det å dekorere og bli enige om romløsninger osv).
Og angående oppussing så er det jo mye man må bli enige om, og vi som «bare» skal pusse opp kjøkkenet har allerede støtt på flere små utfordringer. Vi er enige om at vi må være enige, ingen skal ha noe i huset som den andre absolutt ikke liker. Vi skal bo der begge to, og da må vi trives med omgivelsene. Dette er ingen mellomstasjon som de plassene vi har leid. I huset skal vi faktisk bo – i mange år! Kanskje for alltid, kanskje ikke.

Overraskende nok ble vi enige om farger på 5 minutter. Jenterommet (Marielle sitt) ble i rosa med Lille Prinsesse og Tryllestøv, vårt soverom blir pudderrosa New York og mørk lilla Pilates. Gangen blir Morgendis med hvite lister, og stua og kjøkkenet får eggehvite veggplater og hvite lister. Alle fargene vi maler med er fra Jotun, og siden det er jeg som står for malingen bruker vi selvfølgelig sens som trygt kan males med av gravide.
Kjøkkenet er det litt værre med. Vi startet med at jeg ville ha hvit kjøkkeninnredning og Paul ville ha mørkebrun. Jeg tror vi nå, etter lang tenketid, går for grå. Noe som er en fin mellomting. Benkeplate var vi enige om, og den er allerede kjøpt (ikke fra IKEA).

Underveis har det også dukket opp ting som «må fikses». Eller «burde gjøres noe med». Jeg er i utgangspunktet ganske negativ til ting som ikke hører med i planen. Dessuten er jeg livredd for å sprenge budsjettet. Jeg vil nemlig sitte igjen med litt penger så vi kan male huset utvendig til sommeren. Ikke det at det koster oss så mye, men poenget mitt er at det hadde vært greit å hatt igjen litt penger.  Vi trenger ikke skrape kassa.
Av de utgiftene som har kommet i ettertid er varme på kjøkkengulvet og spotter i taket på kjøkken/spisestue/stue. Flytting av malplassert varmepumpe må vi også, der må vi ha eksperthjelp. Samt snekkerarbeid og elektrikerarbeid, men på dette området er vi superheldige og kjenner folk som er villige til å hjelpe oss. Det setter vi utrolig stor pris på. Så mye at jeg ikke vet hvordan man sier takk nok.

DSC_0109
Sånn så kjøkkenet vårt ca en uke etter overtakelse. Det er dette rommet som krever mest arbeid, og som krever mest diskusjon for å bli enige. Men jeg føler vi er på rett vei, og nå er det egentlig bare å få gjort alt så vi kan bestille kjøkkenet 🙂 Vi hadde jo et bittelite håp om å få komme oss inn til jul, men den planen er herved strøket fra lista. Desto mer å glede seg til på januar!

 

Reklamer

En kommentar om “Oppussing: å bli enige

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s