Et og et halvt år som mamma

Tenk at det har gått så fort, et og et halvt år allerede. Noe husker jeg som om det var i går, mens andre ting virker veldig fjernt – og jeg må lete litt for å huske noe. Noe av det jeg husker best er uten tvil følelsen etter Marielle var født. Den enorme forelskelsen i både hun og den  nybakte pappaen. Følelsen av at vi faktisk var så heldige å få verdens nydeligste baby!

20120604_223901

I begynnelsen var jeg, som de fleste andre litt bekymret. Spiser hun nok, sover hun nok, sover hun for mye, osv. Og de bekymringene har jo ikke gitt seg. Nå er det fortsatt på om hun spiser nok, sover nok, har varme nok klær, bra nok klær, for lite klær, har hun det bra, får hun nok kjærlighet, har hun det bra i barnehagen, får hun nok oppmerksomhet.. Og så videre og så videre. Det slutter liksom aldri. Men samtidig så føler jeg at jeg er ganske avslappet som mamma da. Jeg lar henne kanskje få gjøre litt for mye som hun vil, men for eksempel så synes jeg det er mye bedre at hun sitter på kjøkkenbenken og rører i sausen mens jeg lager middag, enn at hun skal stå rundt beina mine og være sur.

DSC_0605

Hvordan forandrer man seg når man blir mamma? Man blir kanskje mer beskyttende. Man gleder seg kanskje mer over de små tingene. Man lærer utrolig mye om seg selv. Og jeg legger ikke skjul på at overgangen fra å tenke på seg selv alltid – til å måtte sette meg selv i andre rekke, alltid, var ganske stor. Og nå er det en utfordring med all den viljen i den lille kroppen, ikke alltid like enkelt å holde hodet kaldt 🙂 Men jeg ville ikke byttet det mot noe annet i hele verden. Marielle er det beste i hele mitt liv, og hun gleder meg så mye bare ved å være her i hverdagen vår.

DSC_0052
Noen av mine favorittaktiviteter sammen er å lese bok med henne i armkroken min, eller å gå hand i hand nedover gata, bare for å se litt på folk og dyr som rusler forbi. Marielle er nysgjerrig, og  liker å se seg rundt. Så «gata» er en sikker vinner dersom alt annet «er galt». Lurer på hva vi skal finne på på Glåmos når vi flytter dit. Får vel gå en runde i nabolaget da 😉
Og tenk, om bare 5 måneder så har denne frøkna blitt storesøster! Jeg skal bli mamma til enda ei jente, og vi blir fire i familien ❤ Enn så mye som jeg gleder meg, så gruer jeg meg litt også. Marielle er ei skikkelig mammajente, så jeg håper vi klarer å dele litt på oppmerksomheten når våren kommer.

Hva synes du er det beste med å være mamma? Hva er mest utfordrende?

Reklamer

10 kommentarer om “Et og et halvt år som mamma

 1. interiorgirl1 sier:

  det beste er at jeg alltid har ei som er sammen med meg 🙂 det mest utfordrende? vanskelig spørsmål…jeg kan ikke gjøre som jeg vil når jeg vil lengre 😉 heldig du er som blir mamma igjen da,spennende! vi får håpe det blir her også om ikke lenge ;-p

 2. SofieGO sier:

  Å så fint innlegg! Jeg har så mange av de samme tankene i hodet for tida. Mange bekymringer, men samtidig føler jeg at jeg er rolig og hun får klatre og prøve seg på det meste, så lenge det ikke er direkte farlig selvfølgelig. Dere er så heldige som får en liten en til! 😀 Blir sikkert kjempestas for Marielle!

  • vigdiswiggen.com sier:

   Tusen takk Sofie 😀 Tenker at det må være bra å få delta i hverdagslige gjøremål og få gjøre ting sammen med oss. Enten det er å lage mat eller ta ut av oppvaskmaskina. Håper sånne ting henger i et par tiår, hehe 🙂 Åh, ja, vi gleder oss! Håper og tror det blir stas å ha en ekte baby i hus, og ikke bare dukka 😉

 3. Tilbaketråkk: Mitt 2013 | Vigdis Wiggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s