Førjulskos

Førjulstiden er en travel tid, og som om ikke det var nok – så holder vi på å pusse opp huset. Det går kjempefort fremover, og snart får dere se flere bilder 🙂 Jeg er ikke helt ajour med julegavene, men håper å gjøre unna de aller siste i morgen. De jeg mangler er selvfølgelig de som må sendes. Og fristen for å garantert komme frem før jul er i dag. Eller, var, i dag. Jeg venter også på noen i posten som jeg håper kommer snart.

Innimellom jobb, julegavehandling/-planlegging og oppussing så blir det tid til litt kos også. I går, søndag, var vi invitert med på Luciafeiring sammen med Glåmos Barnehage. De som bor på Glåmos med barn i barnehagealder, men som ikke går i barnehagen der, var invitert for en feiring sammen med barnehagen.
Barna gikk Lucia og sang fine julesanger etterpå. Det ble servert påsmurt mat, kakao og kaker og selvfølgelig hører også loddsalg med til en sånn bygde-happening. Og så kom nissen, det var spennende! Marielle var nysgjerrig, men turte ikke å gå bort til nissen alene. Det var tryggest i mammas armer mens hun mottok godteposen sin. Vi tror dette var første gangen hun fikk smake godteri. Jeg så for meg at seigmannen nedi der skulle gå ned på høykant, men den ble bare liggende. Og den lille plata med melkesjokolade gikk hun bare rundt og holdt i. Men det har ingenting å si 🙂
Det var morsomt for M med så mange barn. De fleste var litt større enn henne, men de sprang frem og tilbake, med M på slep 🙂

luciafeiringglåmos
For de av dere som ikke vet stort om nærområdet vi bor i, så er Røros kommune delt opp i flere deler/bygder. Der Røros er selve sentrum, og så har du Glåmos (dit vi flytter) og Brekken (der jeg gikk grunnskolen) utenom. Fra Glåmos til Røros tar det 10-15 minutter med bil, så det er ikke lang vei til jobb vi får.
Jeg har også søkt flytting på Marielle, og håper vi får plass i Glåmos Barnehage allerede fra mars. Det passer ypperlig når jeg skal gå hjemme i permisjon. Jeg har gått mange runder frem og tilbake før jeg bestemte meg for å søke. Men så lenge grunnskolen på Glåmos består så ser jeg ingen grunn til at hun ikke skal gå i barnehage der. Samtidig slipper hun kjøringen hver dag, da vi bor i gangavstand til alt på Glåmos (skole, barnehage, butikk).
For 8 år siden var det totalt 9 barn i Glåmos bhg, nå er det over 30. Ingen ting som tilsier at skolen blir borte med det første. Burde det ihvertfall ikke!

Reklamer

2 kommentarer om “Førjulskos

    • vigdiswiggen.com sier:

      Det er veldig idyllisk på Røros altså, men det er liksom ikke så mye å gjøre her. Som turist tror jeg du får gjort det meste på en dag. Spørs selvfølgelig hva slags interesser man har da. Hvis du noen gang skulle komme hit, så anbefaler jeg enten julemarkedet som er første helga på desember (eller andre), eller Røros Martnan som starter nest siste tirsdagen i februar. Da får man sett Røros i sitt ess tror jeg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s