Mitt 2013

Jeg tenkte jeg skulle dele dette innlegget tidlig i januar, men vi er jo straks halvveis uti måneden allerede. Året 2014 har startet (fortsatt fra jula 2013) med sykt barn og en del hjemmedager. Men nå er vi endelig tilbake i normalen, og det synes jeg er veldig godt. Frøkna begynner nemlig å bli ganske så lei mammaen sin, så det er ikke bare enkelt å være hjemme alene vi to lengre. Men tilbake til fjoråret.

Januar
På bloggen (den gamle) skrev jeg om Marielle som da hadde blitt 7 måneder og hvordan utviklingen hennes var. Skrev innlegg om M og hennes rutiner, samt legging for natten og hvordan vi (på en ufrivillig måte) fikk henne til å sove hele natta. Jeg dedikerte også et innlegg til mine to absolutt favoritter – Paul og Marielle. Jeg elsker fortsatt å se de sammen, og det er noen ganger bedre for hjertet når de to sitter og koser seg enn at hun koser med meg ❤
Jeg lagde også en «bucketlist«, og jeg må si jeg er ganske fornøyd med gjennomføringen.

bucketlist2013

Februar
Jeg feiret min aller første morsdag, den aller aller beste hittil. Fikk både blomster og mamma-kopp, og det er den koppen jeg drikker the av stort sett hver gang. Jeg prøvde meg også på godtestopp. Planen var 100 dager uten alle søtsaker. Sjokolade, is, brus, saft, kjeks osv, bortsett fra bursdager og spesielle hendelser (som f.eks morsdag/bursdag). Jeg klarte dessverre ikke alle 100, men tror jeg havna på ca 65 hvis jeg husker riktig. Skuffende. Permisjonen min var også over, og jeg startet på jobb igjen 100 % i årets travleste uke, nemlig Røros Martnan. Det ble en pangstart og endte med en sliten mor. Men belønningen var stor da jeg fikk med meg at Marielle plutselig krabbet bortover gulvet en kveld før hun skulle legge seg. Jeg tenkte jo jeg skulle gå glipp av alt da jeg begynte på jobb igjen.

Mars
Startet med en liten oppdatering av Marielle som nå var 9 måneder, og jeg hadde sluttet helt å amme. Vi hadde også meldt oss på babysvømming, og fikk pappaen til å ta med seg kameraet og bli med. Jeg anbefaler alle som har mulighet til å bli med på babysvømming, tror M har fått masse utbytte av det. Og faktisk var vi med noen ganger igjen før jul (nov/des-13), og hun stortrives i vann. Jeg og Paul tok oss en velfortjent kjærestetur, sammen med min bror, og dro til Trondheim på konsert med Kaizers Orchestra. Helt fantastisk!
Jeg hadde også fått lånt meg et par ski, og vi lånte/låner pulk fra onkelen min. Så vi tok med oss elektrikerfamilien på skitur. Frøkna trivdes godt i pulken, og jeg syntes det var morsomt å gå på ski 🙂

DSC_0379

April
Marielle var 10 måneder og utviklingen er bare morsom med masse lyder og ei skikkelig solstråle 🙂 I løpet av mars måned så begynte hun med smokk, og jeg skriver om dette på bloggen også. I skrivende stund har jeg blandede følelser med at dette ble innført, men nå skal vi jo begynne å tenke på å slutte med den. Men det var godt siden hun sovna fortere når hun hadde noe å kose med. Vi fikk også teste smokker fra sunnesmokker.
Våren nærmer seg, og jeg, mamma og lillesøstra mi dro til London for å nyte våren, joggesko, tynn jakke og storbyens mange gleder. Turen var en gave fra meg og mamma til søstra. Jeg elsker London og drar gjerne tilbake, men ser ikke helt for meg storbyferie med små barn. Så hvem vet når neste gang blir 🙂
Jeg hadde også bursdag, og ble hele 27 år.

Mai
Kom mai du skjønne milde! Mange flotte dager i mai, en av dem var da jeg ble tante til fineste Aksel. En annen var 17.mai. Jeg satt og surfet rundt på nettet og lurte litt på hvor vi skulle på sommerferie, og plutselig var turen bestilt – til flotte Jæren. Vi var også på dagstur til Trondheim for å ta 1 års-bilder av Marielle. De tok vi hos Frk.Eilertsen, og jeg er råfornøyd!

IMG_2513

Juni
1. Juni fyller Marielle ett år, og vi feirer på verandaen hos min far med kaffe, kaker og frisk frukt. Marielle hadde sin første overnatting hos sin gudmor Lene, og det gikk over all forventning – helt perfekt! Jeg og kjæresten var ute og spiste god middag sammen. Jeg kjøpte også en ny brukt-vogn til Marielle, en Emmaljunga Cerox som jeg enda er kjempefornøyd med!
Jeg bestemte også å flytte bloggen hit – fra blogspot, og er foreløpig veldig fornøyd med valget. Jeg betalte også en liten slant for å få eget domene, jeg har ingen planer om å slutte å blogge med det første, så hvorfor ikke ha en enkel og grei adresse? Mitt første innlegg her var en liste over noe du kanskje ikke visste om meg 😉 Vi kjøpte oss en ny brukt-sofa og flyttet om på stua, og jeg bestemte meg for å bli sprek!

Juli
Jeg fortsatte å være sprek innimellom ferieturene. Først var jeg og Marielle på nordmøre og besøkte familien der. Vi var kjempeheldige med været og kosa oss masse. Noen dager senere fikk også pappaen i huset ferie, og vi kjørte til Trondheim for å ta fly helt til Stavanger. Gikk overraskende bra på flyturen med en rastløs ettåring 🙂 Sommerferien var som nevnt over på Jæren, hos min bror med familie. En veldig trivelig tur! Men ordet ferie er ikke lenger det samme da man helst bør holde på barnets rutiner for at ting skal gå så knirkefritt som mulig 😉
I slutten av måneden giftet jeg bort lillebroren min, samtidig som vi fikk være fadder til verdens fineste Aksel ❤

DSC_0664

August
Jeg fortsatte veldig bra med treningen min synes jeg, og skrev blant annet om hva som gav meg treningsmotivasjon. Jeg fikk også med meg Marielles første skritt. Det var et øyeblikk som ikke kan beskrives med ord da hun plutselig sto opp midt på gulvet og bare gikk bortover. Paul tok ikke sine første skritt før han var 16 måneder, så jeg hadde tenkt noe av det samme med M – derfor var det også overraskende at hun gikk på 14 måneds dagen sin.
En uke før Marielles barnehagestart satt jeg plutselig der med en positiv graviditetstest i hånda. Denne gangen var det vel jeg som var den nervøse/vettskremte av oss. Skal vi ha et barn til allerede nå, tenk på bittelille Marielle?! Og helgen etter så var vi selvfølgelig invitert i bryllup, med heeele Pauls familie. What to do?! Valgte til slutt å si det til brudeparet, og det er jeg veldig glad for. De ordnet med alkoholfri vin og sa i fra til bartenderen – så da var det bare for meg å gi glasset mitt til han hele kvelden, og alkoholfri vin kom i retur 🙂 Ingen som skjønte noen ting, hurra!

September
Vi begynte denne måneden med å kjøpe oss hus! Vi hadde ventet lenge på taksten – vi var tross alt på visning i begynnelsen av juli. Så når taksten kom var det bare å legge inn bud. Vi havnet i en liten budrunde, men det ble vårt til slutt. Phew! Det er mange til jeg gleder meg til med eget hus, og det er nesten rart å tenke at vi snart (per dags dato) endelig skal få flytte inn!
Vi ordnet også i stand et lite utdrikningslag/jentedag for Linn som giftet seg med min bror. En fantastisk dag på spa, helt uten alkohol (passet perfekt også for min del ;))

Oktober
Tiden går for fort når jeg er i full jobb, og M er i barnehagen. Det blir ikke så mye igjen av hverdagen, og helgene blir brukt til mest mulig kos. Bloggen blir nedprioritert, delvis også fordi jeg er supertrøtt pga graviditeten. Alt jeg gjør er å sove! Jeg annonserer også graviditeten på bloggen. Bildet under er bildet jeg la ut på Facebook. Synes det er greit å annonsere litt her og der jeg, så slipper jeg å si det til alle jeg møter og snakker med osv. De fleste fikk det med seg via FB. Vi begynner for alvor å planlegge hva vi skal gjøre i nyhuset, og vi tar oss en IKEA-tur bare jeg og kjæresten.

1376615_10153326762720720_1681124164_n
November
Vi overtok huset 1. november, og siden da har Paul brukt all sin ledige tid der, han er og har vært kjempeflink! Vi hadde et lite håp om å bli ganske ferdige til årsskiftet, og jeg antok da at vi var ca halvveis i oppussingen i månedsskiftet nov/des. Det viste seg å ikke stemme helt. Vi var også på ordinær ultralyd og fikk en sniktitt på lillesøstra.

Desember
Året snek seg mot slutten, og overraskende nok blogget jeg en del denne måneden. Jeg startet med å ha vært mamma i et og et halvt år. Halvannet år som virkelig har snudd opp ned på det meste, i positiv forstand. Og plutselig var jeg halvveis i svangerskapet også. Tiden går fort med en aktiv frøken, og utviklingsmessig er hun (igjen) på det som er morsomst – nå: språk. Jeg må også legge til her at etter nyttår har det virkelig skutt fart, her bables det setninger i lange baner, hun hermer etter alt vi sier, og det er en ren fornøyelse å kunne ha (nesten) en samtale sammen 🙂
Vi bruker mesteparten av tiden vår i nyhuset. Jeg legger også ut før-bilder av alle rom i hovedetasjen: soverommene, toalett og bad, stue og kjøkken og inngangsparti. Vi tar oss enda en IKEA-tur, denne gangen for å kjøpe selve kjøkkeninnredninga, og jeg legger ut tegninga over hvordan det kommer til å bli.
Juleferien vår starter med at Marielle får farangen og kaster opp sent lille julaften. Vi fortsetter med lite matlyst, slapphet og -kun- mammas fang for frøkna. Pappaen blir også syk når han endelig har tenkt å slappe av i noen dager, men mor berger 🙂 Men jula bringte også med seg hyggelige familieselskap, avsluttet med en trivelig nyttårsfeiring.

DSC_0332

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s