Å være gravid igjen

Dette er tredje gangen jeg er gravid, og vi var lykkelige over å ha fått bekreftet at det er en sprellende liten krabat inni der da vi var på ultralyd i uke 12. Forrige gang var vi også på ultralyd i uke 12. Dette er fordi jeg/vi må få roet meg/oss ned litt, siden den første gangen ende i en MA (missed abortion), da fosteret døde i uke 11, og kroppen aldri sa i fra… Og vi fant det ut fem uker senere… Men dette er ikke noe som er sårt eller noe jeg tenker på altså, det var bare for å forklare (/forsvare?) hvorfor vi drar på tidlig ultralyd 🙂 Hadde det ikke vært for den hendelsen hadde jeg ikke følt behovet for tidlig ultralyd.

Vel, tilbake til denne graviditeten. Skal si deg det er en ganske stor forskjell! For det første: tiden går så innmari fort! Forrige gang telte jeg dager, veide meg hver uke, og hadde full kontroll på hva som skjedde med knøttet til en hver tid. Denne gangen, vel… Jeg vet såvidt hvilken uke jeg er i, etter å ha tenkt meg om i et sekund, men det stopper der. Bortsett fra på helsestasjonen har jeg veid meg en gang hjemme, og det tror jeg var i uke 15 – nå er jeg i uke 27.

DSC_0400

Forrige gang hadde jeg ingen plager. Jeg jobbet helt frem til permisjonsstart (jobbet 50% de tre siste ukene tror jeg), og kunne slappe av akkurat når jeg følte for det. Jeg kunne også sove så lenge jeg ville hver morgen, og når man har fått ladet batteriene er det utrolig hva man orker på, og kroppen sliter mindre.
Denne gangen er det tyngre. Jeg har også denne gangen sluppet kvalmen, men jeg startet med å være ekstremt trøtt! Den værste trøttheten gav seg rundt uke 13-14. Samtidig har jeg fra uke 11 hatt en stikkende smerte nederst i korsryggen, ved halebeinet. I følge det store, skumle internettet kan det være bekkenlåsningmen både lege og jordmor har ment hele tiden at det er alt for tidlig å få problemer med bekkenet allerede da. Når jeg passerte halvveis så trodde endelig på meg når jeg sa jeg hadde plager med bekkenet. Jeg har også måtte krype til korset og ble 20 % sykmelding  fra like før jul. Jeg har også fått henvisning til fysioterapeut (hørt mye positivt om det i forbindelse med bekkenplager), og venter på å få time der. Etter mye bæring i jula (av sykt barn) krøp jeg igjen til korset og jobber nå 50 %. Planen var å tilbake på 20 % sykmelding, men jeg kjenner at jeg ikke klarer det. Og hva får jeg egentlig igjen for å slite meg ut?

Den kommende storesøstra vet nok ikke hva det er som skjer inni magen til mamma. Men vi snakker om at det er en baby inni der, og noen ganger stryker vi på magen og synger bæ bæ lille lam. Hihi. Men det blir nok litt av en overgang både for henne og for oss, men man må bare ta det som det kommer.

IMG_4315

Men, jeg trives med å gå gravid altså, jeg elsker det. Enda det er tyngre denne gangen, og magen er litt større enn sist 😛 Noe som kanskje er enda bedre enn sist er at lillesøster er en kraftig sparker. Jeg kjenner henne nesten hele tiden, og det er skikkelig kraft i bevegelsene hennes<3

Reklamer

7 kommentarer om “Å være gravid igjen

 1. Diaperdiva sier:

  Se på deg da!! Så fiiin! Og magen ❤ Og skjønneste M ❤ Jeg var også på tidlig ultralyd nå sist, godt å kunne senke skuldrene litt syns nå jeg! Rart at du fikk beskjed om at det ikke kunne være noe galt med bekkenet så tidlig, jeg kjente det nesten med en gang jeg var blitt gravid at bekkenet begynte å skape seg.. Så jeg tror i hvertfall på deg!! ;-P Og helt enig i at andre svangerskapet er tyngre, man har jo ikke bare seg selv å tenke på lenger..
  Å så spennende dette er!! Jeg blir babysyk av dette jeg.. 😮 😉
  Klemmer!!

 2. interiorgirl1 sier:

  så flott du ser ut da,med den søteste magen! jeg vil også :)) å den søteste storesøstra da! herlig med tidlig ul, spennende altså. 2 mnd igjen bare? oj,tiden flyr 🙂 lykke til! å enig med deg at å slite seg ut gagner ingen,tenk på deg selv og babyen i magen 🙂

 3. Anne sier:

  Prøvde å legge deg til på instagram men fant ikke brukeren din. Hvis du vil må du gjerne legge til mammaanneee 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s