Sommerferien ’14 – Orsa/Sverige

Velger å kort oppsummere årets sommerferie i flere små innlegg. Vi har opplevd masse på de tre ukene Paul og Marielle hadde fri. Jeg synes kanskje det ble litt for mye på kort tid, men planen er en roligere sommer neste år 🙂

Vi startet ferien i bilen på vei til Orsa Camping i Sverige. Hadde vel passe lave forventninger til bilturen siden Pernille ikke var noen bil-baby. Men det gikk  bra (hele ferien). Vel innlosjert blant de hundrevis (tusenvis?) av campingvognene tenkte jeg at dette må jo bli en bra ferie. Campingvogn er koselig! Og det VAR det! Det er en egen sjarm over campingferie, selv kan jeg ikke huske å ha vært på ferie med campingvogn fra jeg var liten. Men det frister til gjentakelse!
Når det er sagt. Vi var to familier, 8 personer, 4 barn i ei vogn. Det var trangt (enda vi ikke klager over plassen vi fikk utdelt!), men jeg tror det gikk så bra som det kunne gå 🙂

DSC_0022
Fra Orsa tok vi noen utfarter. Første dagen var vi i Björneparken. Her var det en del gåing, og Marielle var nok litt for liten til å synes at dette var noen höydare. Men vi fikk sett bjørn, jerv og snøleopard iallefall.

DSC_0035
DSC_0054
Dag to i Sverige bød på Tomteland. Vi skulle hilse på selveste nissen fortenk. Dette passet bedre for Marielle, men litt for liten her også synes jeg. Men det var dyr og se på, og plassen var helt grei 🙂 Nissen var forresten ikke så spesielt hyggelig. Hadde jeg vært en 6 åring som hadde gleda meg i et halvår på å hilse på nissen hadde jeg blitt skuffa. Han virka sur og likegyldig til jobben sin…

DSC_0103

Dag tre var nok den beste dagen. Ingen farting, bare ta det rolig. Vi holdt oss bare på campingen og toåringen var storfornøyd som fikk sitte i vannkanten med bøtte og spade. Man trenger virkelig ikke tenke så avansert for å glede de små. Marielle satt der til hun ble blå og måtte lures opp fra vannet. Avsluttet Sverigeoppholdet med middag i nabobyen Mora 🙂

DSC_0110
Vi var veldig heldige med været. Og enda det var litt varmt for Pernille var det ikke så intens som hjemme, og hun sov mye disse dagene da vi fartet rundt.

Reklamer

2 kommentarer om “Sommerferien ’14 – Orsa/Sverige

 1. Mamma Marianne sier:

  Så koselig med campingtur! Hvor i Sverige ligger dette? Hadde vært moro med en tur til Bjørneparken engang. Men så kjipt med nissen da! Er så kleint når folk ikke er engasjert i jobben sin. Det ble vi positivt overrasket over i Legoland, der var alle utrolig blide, serviceinnstilte og engasjerte i både voksne og barn 🙂 Man får mye mer lyst til å komme tilbake da! 🙂

  • vigdiswiggen.com sier:

   Tja, midt i sverige kanskje 😉 ved Siljan-sjøen. Og hele det området er genialt med barn! Både Mora, Orsa, Leksand og Rättvik ligger rundt sjøen, masse bademuligheter og mye tilpasset barn. Så det blir absolutt ikke siste gangen vi drar hit! 🙂
   Legoland hørtes bra ut. Vi tenker Danmark neste år faktisk 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s