Pernille 4 mnd

I går var vi på 4 månedskontroll og frøkna vokser seg stor og sterk, og hun har tatt igjen storesøstra si på vekstkurven ved samme alder for lengst! Marielle var en slank baby (men vi har bollete tendenser på noen bilder der også), men dette er et annet kaliber ja. Men det synes jeg er bare fint med en bollebaby altså! Babyer skal være gode og runde! Hun er nå 60 cm lang og ca 6,8 kg.

Det begynner så smått å komme litt rutiner nå. Hun får grøt ca kl 18-18.30, så steller vi/bader og har på pysj før hun får litt pupp igjen. Så legger jeg henne i vugga på rommet sitt ca 19.30-20 og vugger henne i søvn der. Pernille flyttet forresten på eget rom like etter hun ble 3 måneder. Det var så innmari varmt ute, og soverommet vårt har sola fra ca 14-15 og ut dagen. Så hun kom seg på eget rom og en behagelig sovetemperatur. Det har hjulpet på nattesøvnen for både mor og far også. Hun begynte også med grøt for ca to uker siden, noe som også hjalp på nattesøvnen. Men hun våkner fortsatt 1-3 ganger for mat.
Når det kommer til dagsovingen så er Pernille også en vogn-sove-baby, og sover som sin søster helst bare 30 minutter. Den første duppen (ca 2 timer etter vi har stått opp) kan dryges litt lengre ved å rugge på vogna til hun sovner igjen.

IMG_7103

Det som rører mammahjertet mest akkurat nå, er når Pernille ser på Marielle. Jeg kan se beundringen lyse på lang vei. Marielle er uten tvil blitt lillesøsters favorittperson. Ingen som får Pernille til å smile på den måten som bare en storesøster kan. Men hun er ikke bestandig like opptatt av lillesøstra da. Men når hun ligger på babygymmen kan hun fint finne på å synge bæ bæ lille lam eller skru på musikken til henne. Hvis hun skriker hender det at hun roper «mamma, ta a» (ta henne). Hihi.

Les om Marielle 4 mnd HER.

Reklamer

3 kommentarer om “Pernille 4 mnd

  1. Lammelåret sier:

    Det er så herlig når babyen finner favorittpersonen sin. Noen tror at babyer knapt nok skiller på andre personer enn mammaen sin, men det stemmer absolutt ikke.

    Kos deg med babytiden!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s