Pernilles dåp – i kirka og selskapet

Søndag morgen, den 7. september trodde jeg at jeg hadde så enormt god tid. Så jeg dro ned til lokalet mens dåpsbarnet sov morgenduppen sin, for å dobbeltsjekke alt og bare gjøre ferdig noe småtteri jeg ikke rakk kvelden før. Vel hjemme igjen var verken mann eller barn klare for å dra, så da var det bare å få på finstasen på alle. Og med en toåring så er det ikke alltid det går så fort som jeg kunne tenke meg. Men hun er tilgitt siden hun godtok å ha på seg hårbånd (det varte ikke ut gudstjenesten en gang, men hun var ekstra fin en liten stund ;)).

DSC_0335

Litt sen på tur til kirka, siden presten ville snakke litt med oss først. Og enda senere blir vi siden vi halvveis husker at dåpskjolen henger igjen hjemme. Bortsett fra dåpsbarnet er kanskje den det nest viktigste? Vi måtte snu, men vi rakk å komme frem før klokkene klang.

Selve dåpshandlingen var det første i gudstjenesten. Senere var det blant annet presentasjon av årets konfirmanter.
Under dåpen sto vi foreldre og faddere oppe ved døpefontenen, og jeg syntes det hadde vært fint om Marielle ville ta storesøsterjobben med å tørke av vannet på hodet til Pernille. Og det ble absolutt like søtt som jeg hadde sett for meg. Dette var det fineste med hele dåpen og hele dagen spør du meg 🙂

DSC_0346

Pernille ble litt trøtt etterhvert, men takket være smokken hun nettopp hadde fått sansen for, så gikk det utrolig fort å få henne til å sove i armene mine. Eksemplariske barn i kirken synes jeg. Presten hadde på forhånd sagt at barna fikk springe fritt dersom de ville, så Marielle og A benyttet sjansen og fikk rørt litt på seg.

DSC_0358
Etter gudstjenesten tok vi de obligatoriske bildene av familien, fadderne og med presten. Tenkte å ha med Marielle på bildene også, men det var ikke så lett. Hun var nok ganske trøtt allerede her. Og værre ble det siden hun ikke rakk å få seg en dupp… Men hun klarte seg utrolig fint altså, litt mat og etterhvert kaker gjorde susen 🙂
Synes gudmor Jorun og Pernille er så fin på det bildet under 🙂

DSC_0369

Maten som ble servert hadde Paul laget kvelden før. Finnbiff med egenplukket kantarell, brokkoli, gulrot og potet ved siden av. Det var helt fantastisk! Glad han lagde så mye han gjorde, for det gikk mye mer enn vi trodde også. Nydelig mat 🙂
Vi hoppet over desserten og satte frem kakene isteden. Ble flere kaker enn først planlagt, så mye som ble igjen.Men så mye godt, og forskjellig! Nam!

DSC_0488

Før kakene var vi forresten ute for å prøve å ta noen bilder. Både av dåpsbarnets familie, tanter og onkler, besteforeldre og oldemor og gudmor. Mange fine bilder! Så morsomt å ha!
Jentene hadde forresten på seg like kjoler, veldig fornøyd med de! Har dessverre ikke noe bra bilde der man ser begge to.

DSC_0417
Men det var en helt fantastisk dag fra start til slutt. Jeg var langt ifra så stressa som jeg trodde jeg skulle være. Men det er jo det at man ikke snakker så mye med alle som man gjerne ønsker.

Reklamer

4 kommentarer om “Pernilles dåp – i kirka og selskapet

 1. mammamarianne sier:

  Gratulerer med det lille dåpsbarnet 🙂 Så bra at alt gikk strålende! Det ser jo kjempeflott ut på bildene. Her er jeg i full gang med planlegging til dåpen som er om halvannen uke. Tror jeg har alt under kontroll, og kjenner at jeg er myyye roligere denne gangen enn forrige gang, men det er nok siden Christian også er mye roligere enn hva Amalie var 😉

  • vigdiswiggen.com sier:

   Gleder meg til å se hvordan det blir for dere 🙂 Håper dåpsbarnet oppfører seg eksemplarisk og at mor blir fornøyd med pynten (det er det som teller, jeg irriterer meg enda over serviettene ;)). Masse lykke til 🙂

 2. interiorgirl1 sier:

  gratulerer så mye med dåpsbarnet,det både hørtes og så ut som en flott og fantastisk dag.så flink mannen er å lage mat da! heller kaker enn dessert her også ja 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s