Gullkorn fra barnemunn

De sier så mye søtt! De setter sammen de rareste setningene. De skjønner så utrolig mye! Disse toåringene. Jeg blir ofte overrasket over hva Marielle sier, hvor lange setninger som plutselig kommer, og hvor mye av det vi sier som blir snappet opp. De siste ukene synes jeg at språket igjen har skutt fart. Lengre setninger, nye spørreord, mer forståelse. Elsker språket på toåringen, og jeg kan hver dag sitte og smile av noe hun har sagt samme dag.
Her er noen jeg har husket å skrive ned, som satte et lite spor i hjertet mitt.

– Tenke på?
En alt for tidlig morgen på Orsa Camping i sommerferien. Jeg sitter på bakken og stirrer trøtt ut fra forteltet. Og Marielle lurer på hva jeg tenker på. Elsk.

– Men klare ikke pappa!
Sommerferien, her i leiligheten på Lillehammer. Klokka er laaangt over leggetid og hun girer seg høyere og høyere opp. Pappaen prøver å si at nå må hun legge seg ned å sove…

– Ja. Litt kald men.
Jeg spurte om isen var god.

– Kjøpe den senar je.
På Coop Marked butikken her har de også litt leker. Og når jeg sa vi ikke skulle ha noe nå, så pekte hun på den og sa følgende. Hurra for at det går an å forklare henne såpass og at hun ikke starter i et hyyyl for at hun ikke får den. (bank i bordet).

– Klare ikke du sjøl?
Tante Monika spør om Marielle vil hjelpe å dekke på serviettet da vi er og pynter dåpslokalet.

– Noen barn her? (Mens hun leter bak ovnen, gardinene og uti gangen).
Vi leker julenisse og spør om det er noen snille barn her. Snille ble visst ikke med. Men ikke fant hun noen heller. Hihi.

– E vi snart framme?
Ehm, hallo? Er ikke dette litt tidlig å spørre om? Spesielt den dagen vi bare skulle sitte i bilen i et kvarter?

– Keffer det da?
(Hvorfor). Trenger denne mer forklaring? Vi er nemlig der nå…

DSC_0211

Og vi må ikke glemme sangene! Det merkes godt at de synger mye i barnehagen, Marielle kan komme hjem og plutselig kunne en hel sang utenatt. Det har gått mye i bæ bæ lille lam og mikkel rev i det siste. Men da hun ved matbordet sang hele kua mi på rams, jeg trodde jeg skulle dåne. Snakk om å nesten sprekke av stolthet ❤

Kua mi, jeg takker deg
Deilig melk du gir til meg
Hver en dag jeg til mitt brød
Drikker melken din så søt

_____________________________________________________________

Disse under her er lagt til etter innlegget ble publisert første gang:

Samtale ved middagsbordet.
M: «Hælle dud. Hælle duuuud. Hææælle dud. Hælledud»
V: Snur meg for å prøve å skjule latteren jeg ikke klarer å holde igjen!
P: «Mamma snakket om en mann som het Helge Ruud»
M. «Nei, hælle dud».

V: Så flink du er til å skrelle mandarina selv Marielle.
M: Du e flink du og.

M: Ke gjør du mamma?
V: Sitt og hekle.
M: Ke da?
V: Prøve å hekle ei kurv
M: Te meg?
V: Ja, kanskje det. Det tar litt lang tid å hekle sånn da, så den blir ikke ferdig i dag.
M. NEEEI!!! Je e sint på deg. [fordi det tar for lang tid].

Reklamer

2 kommentarer om “Gullkorn fra barnemunn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s