Bleieslutt?

Vi startet egentlig med dotrening allerede i fjor sommer/høst og det gikk overraskende bra. Så ble jeg gravid, slet med rygg og bekken. Og mens Paul var i nyhuset og pusset opp og i tillegg jobbet – så hadde jeg rett og slett ikke energi til det. Veldig irritert på meg selv for det nå, men nå er vi på sporet igjen. Eller, vi var.

Allerede første helgen i sommerferien var hun stort sett tørr på dagtid. Vi snakker om egen fri vilje altså. Jeg var egentlig ganske overraska. Prøvde med truse og det ble et par uhell. Alt handler vel om foreldrene og hvor ivrig de er, og vi spurte ofte om hun ville på do, og slik unngikk vi mange uhell.
Vi kjørte på ferie, over 30 mil, og frøkna hadde tørr bleie da vi kom frem grunnet 3 tissestopp hun sa i fra om selv. Men det ble værre på campingen. Litt å gå for å komme seg på do pluss mye farting og noe som skjedde hele tida, så vi stressa ikke. Siste helga i ferien bestemte vi oss for å prøve helhjertet. Vi premierte med klistremerke for hvert dobesøk, noe jeg synes hadde en positiv virkning.

Da hun begynte igjen i barnehagen igjen etter ferien hadde vi bare bakoversteg dessverre. Jeg vet ikke hvor mye man kan bestemme at barnehagen skal være obs på dette. Men det ble slik at hun brukte bleie, også spurte de om hun skulle på do. Resulterer gjerne i ett dobesøk daglig, noe som er for lite.
Hjemme brukte hun truse, så vi tenkte at vi måtte bare prøve å sende henne i barnehagen med det også. Sekken full av truser og bukser, men det gikk nesten bare skeis. Så sluttet hun helt å si fra hjemme også. Så da ble vi enige med barnehagen om at hun selv får bestemme om hun vil ha bleie eller truse. En dag var det bleie, en annen dag truse. Hun fylte jo 2 år i juni, så vi var kanskje litt for tidlig ute. Nå har jeg ikke tenkt så mye på det i det siste. Det hender hun sier hun skal på do, og da får hun selvfølgelig. Innimellom spør jeg (gjerne når hun står opp og før hun legger seg) og da vil hun stort sett. Kanskje blir det bleiefri vinter, kanskje må vi vente til neste vår/sommer.

Hvordan gjør dere det med bleieslutt? Hvor gammel var ditt barn da det sluttet med bleie på dag- og nattestid?

Reklamer

3 kommentarer om “Bleieslutt?

  1. Mamma Marianne sier:

    Amalie sluttet i sommer, når hun var litt over to og et halvt år. Vi gikk fra på samme måte som dere, og det gikk veldig greit, men det kan fremdeles komme en del uhell, om vi glemmer å spørre henne og hun er opptatt av noe annet. Det går litt opp og ned, men stort sett er det veldig greit. Vi prøvde å slutte med bleie på natta også, men det droppet vi, da hun ikke var helt klar for det enda.

  2. interiorgirl1 sier:

    bleieslutt var et stort tema her også,men med bare uhell i trusa har jeg gitt opp. hun får go på do de gangene hun vil,bruke truse utenpå bleien. vi får prøve etter fylt 3 år tror jeg. vi merker forhåpentligvis når barna er klare, jammen ikke lett å vite!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s