Hva gjør meg glad?

I helgen fikk jeg dette enkle spørsmålet. Og kanskje trodde jeg det var enklere å svare på det. Selvfølgelig gjør jentene mine meg gladest i hele verden. Men utenom det. Hva er det egentlig jeg blir glad over?

Menneskets godhet. Hvis noen gjør noe positivt, uoppfordret. Som da jeg hadde besøk av ei for noen måneder siden, hun skulle hjelpe meg med barna en ettermiddag da Paul jobbet kveld. Og hun bare starter med matlaging på kjøkkenet og sier at jeg kan sette meg i sofaen med en kopp te og slappe av. Den følelsen, at noen tilbyr seg å gjøre noe for så å gi meg «fri». Den betydde masse! Selvfølgelig våknet mini akkurat da, og storesøstra måtte hentes i barnehagen. Men det er tanken som teller.

DSC_0155a

Trening. Jeg savner veldig å trene. Vi er så heldige at vi har skogen, fjellet og lysløypa rett bak huset. Men jeg kjenner jeg er ei som liker best å trene innendørs på treningssenter. Nå har jeg nettopp sagt opp abonnementet mitt der etter å ha vært støttemedlem siden januar! Jeg får heller melde meg inn igjen når jeg faktisk har tid til å dra dit igjen. Men det er så godt å få brukt kroppen skikkelig! Tyne seg litt ekstra, gjerne i en gruppetime. Gleder meg til å starte igjen, men enda så har vi nok å styre med her hjemme.

Det var faktisk bare de to punktene jeg klarte å komme på da hun spurte meg. Jeg måtte spørre kjæresten også, og han svarte enkelt «god mat». Og ja, det er mye glede i god mat, og hvis man samtidig får spise i fred uten avbrytelser så er det enda bedre. Det er litt vanskelig å kose seg med et godt måltid hvis Pernille skal sove/våkner akkurat i det maten er servert, og Marielle spiser en bit og så er mett – og helst vil ha oss med å leke på rommet. Og jo flere rundt bordet, jo bedre.

Jeg blir glad av å være rundt glade mennesker. Jeg blir glad av å ha litt ekstra overskudd, så ting hjemme ikke blir et ork. Jeg blir glad av å gjøre andre glad. Jeg blir glad av overraskelser. Lukta av grønnsåpe. En ryddig kjøkkenbenk. Ingen leker eller klær under stuebordet. Jeg blir også glad av god musikk. Blant annet.

DSC_0677

 

Hva gjør deg glad?

Reklamer

4 kommentarer om “Hva gjør meg glad?

 1. Mamma Marianne sier:

  Hmm.. Jeg blir glad når favorittsangen min kommer på radioen og jeg er alene i bilen, og kan synge så høyt jeg bare vil. Å være langs vannet på deilige sommerdager. Å være i skogen på fine høstdager, bare jeg og Tara. Og så klart familien min. Deilig barnelatter og våte susser 💓

  Det er god å tenke over disse tingene innimelllom! 😊

  • vigdiswiggen.com sier:

   Ja, jeg vet. Man trenger å tenke litt på disse tingene. Setter ting litt i perspektiv. Så fine ting å bli glad for. Jeg blir også glad av sommeren, det er den årstida som kanskje bringer mest glede synes jeg. Og så kommer vinter og jul.

 2. interiorgirl1 sier:

  hm,enkelt men å så vanskelig et spørsmål! hva gjør meg glad? dagene jeg føler jeg har fått gjort alt jeg skulle, (nyvasket hus og tente lys på en dag som har vært fullsatt) en god film, musikk, bryllup gjør meg kjempeglad! kjærlighet,kos,kyss,…shopping…snuppa mi,mannen min,trening, oj…mye som gjør meg glad :-p lukta av skog gjør meg glad! natur…sommer…jul…familie generelt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s