Om soving og slikt – Pernille 6 mnd

Det er utrolig så fort man glemmer. Når jeg har sammenlignet Marielle og Pernille på de forskjell stadiene hittil, så er det nok litt vagt det jeg husker fra spedbarnstiden for over to år siden. Jeg tror nok at jeg husker det som en bedre tid enn det det var, og at hun er enklere i tankene enn det hun faktisk var. Men en ting er ganske så sikkert, og det er at det er to forskjellige jenter jeg har. På alle måter, både utseende og utvikling.

Når det kommer til soving så er det realistisk det jeg husker, tror jeg iallefall. Marielle hadde ikke en eneste våkenatt, ingen sure miner på natta. Når hun våkna på natta var det bare å amme og så legge henne tilbake, så sov hun videre. Det var litt vugging og byssing på kveldstid, og en del laaange ammestunder, men der har vi nå (fra Pernille fylte 4 mnd) smokken som avlaster. Og takk for det!
Pernille har hatt flere våkenetter enn jeg kan telle, hun har mange ganger vært sur i timesvis på natta, men også bare vært våken i lengre stund. Hun har tulla mye på kveldstid og vært tydelig utilpass, noe jeg ikke helt vet skylder magen eller det at hun ikke vil legge seg/fått for lite mat el.l.

Jeg synes det er vanskelig å ikke vite hva det er, spesielt på kveldene når jeg kan bruke flere timer på at hun skal sovne for natten. Det går i amming, raping, kosing, byssing, flaskemating, smokkeputting osv. Hun har ofte sovnet greit ved 19-tiden, for så å våkne allerede kl 21-22 igjen. Da er det stort sett mat som må til.

Hva?! Spiser hun på natta ENDA?
– hørt ved 4 mnds-alder.

Like før Marielle var 6 mnd flyttet hun på eget rom, og jeg mener med stor sikkerhet at hun da kun spiste rundt 5-tiden på morgenen, altså ett måltid fra 19-7. Nå varierer vi fra 2-5 måltider. Vi har ved et par tilfeller hatt bare ett nattmåltid, men vi har også vært oppe annenhver time.
Så det som kanskje «plager» meg mest, rutinemenneske og nazi-planlegger som jeg er – er at det ikke er noe fast. Ikke spiser hun til samme tider, ikke våkner hun til samme tider. Det gjelder også på dagtid. Ingen dupp er lik gårsdagen. Vel, gjennomsnittlig er det vel 30-40 minutts dupper som gjelder. Men hun slår til med en time, eller kanskje til og med to – en sjelden gang. Jeg skulle bare så gjerne likt å vite på forhånd hvor lang «fritid» jeg har.

Flere sier at ting blir fastere og enklere når de har passert halvåret. Så jeg satser på det. Iskrivende stund har jeg ingenting i mot å opp to ganger for natta å gi mat (men en hel natts søvn frister selvfølgelig), så lenge jeg vet at det er to måltider hun må ha, når jeg legger meg.
Eller burde jeg bare forbrede meg på enda flere måneder med urutinert soving?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s