Hele verden for dine føtter

Dette er ett innlegg dedikert til alle de som kanskje ikke vet helt hva de vil i livet, de som ikke har noen spesielle planer – men heller ingen hindringer, altså: de som har hele verden for sine føtter.

Nå sitter jeg her, med mine to små barn, kjæresten min, huset, bilen, de faste utgiftene og døgnet som alltid har for få timer. Jeg sier ikke at dette innlegget ikke er til de som er på samme sted i livet som meg, men det er først nå, jeg har skjønt hvor mange muligheter man har når man er (singel og) uten barn.

Er du klar over at du kan bruke alle pengene på deg selv? På akkurat det du vil? Når du vil? Hvordan du vil? Er du klar over at du kan jobbe hele døgnet, uten at du mister dyrebar tid med barna dine? Kanskje treffer du ikke vennene dine hver dag den uka, men hei, du har fri hele helgen, og kan treffe de så mye du bare vil da. Dere kan dra på shopping sammen, på kafé, på fest. Dere kan faktisk dra helgetur til Oslo, Stockholm, Riga. Sånn helt på impuls, uten planlegging. Bare husk pass og penger.

dartmap
Er du klar over at du kan jobbe hvor i landet du vil? Vet du at du kan flytte til Karasjok, Stavanger, Lom – hvor du vil. Det er faktisk bare deg og en bag med klær du egentlig trenger for å starte helt på nytt.
Hva med studier i utlandet? Ett år i USA, Frankrike, Australia? Hva med å studere enkelte fag bare fordi du har lyst?

Du vet, YOLO – You Only Live Once? Det er ikke om å gjøre å feste mest mulig, drikke flest drinker, gjøre de dummeste tingene. Det handler om å gripe mulighetene, for det er dette livet du har fått utdelt. Hva er viktig for deg? Hva ønsker du å oppnå? Hva ønsker du å sitte igjen med? Når du er 95 og sitter i en stol store deler av dagen, hva kommer du til å angre mest på – at du ikke tok den studieplassen/jobben i utlandet, eller at du ikke drakk mer alkohol?

Hvis jeg skulle gjort noe om igjen, så hadde jeg valgt helt andre studier. Jeg skulle studert i utlandet. Studert både psykologi, regnskap og barnevernpedagogikk. Jeg skulle bodd en kort periode både i en større by her tillands, og i England og USA. Jeg skulle reist og opplevd mye mer. Besøkt alle verdensdeler. Vært både varme og kalde steder. Og jeg skulle spart penger. For det hadde jeg hatt mulighet til, faktisk mens jeg gjorde alt dette også.

Men på en annen side, hadde jeg ikke valgt de valgene jeg valgte – så hadde ikke jeg vært meg, og jeg hadde ikke vært her jeg er nå. Man skulle bare visst så mye mer når man var 15-20.

Reklamer

En kommentar om “Hele verden for dine føtter

  1. Mona sier:

    Enig med deg!! Jeg er veldig glad for at jeg tok et semester av sykepleien i Australia, og at jeg bodde litt forskjellige steder i landet i forbindelse med studier og jobb. Skulle jeg ha gjort noe om igjen så måtte det vært å reise enda mer. Ja, og så burde jeg ha kvittet meg med en ekskjæreste noen år tidligere 😛 Dessuten synes jeg det høres veldig gøy ut med ett år på folkehøyskole. Det var ikke i mine tanker da jeg var ferdig på videregående, så jeg tok i steden en bachelor i reiseliv, som jeg gjerne kunne ha spart meg for.. Men det har helt sikkert kommet noe nyttig ut av det som er gjort uansett!!
    Du vant en Lamaze Leopard på bloggen min. Send meg adressen din på mail, så kommer den i posten om litt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s