Årets julbakst

I år tror jeg ikke det blir sju slag gitt. Ikke det at det har blitt det tidligere år heller, men i år blir det hvertfall ikke. Jeg skjønner ikke hvordan man skal få tid til alt. Jeg har begynt å skrive lister og har de over alt. Med alt som må gjøres. Til og med hverdagslige ting. Hodet mitt har sluttet å virke tror jeg. Krafig redusert kapasitet om ikke annet.

Men her om dagen lagde jeg deig til hvite kakemenn. Og tenkte jeg og Marielle kunne kjevle ut litt en ettermiddag mens Paul var på jobb. Men det tar litt lang tid å steke en klomp på 4 cm tykkelse. Morsomt å kjevle litt, morsomt å stikke ut litt. Så i år tror jeg at jeg satser på å bake det som skal bakes alene. Hvis det blir pepperkakehus så får hun bli med å pynte det (enda jeg helst vil det selv også, haha).
Vi rakk å lage figurer av halve deigen før tålmodigheten min var oppbrukt, så får jeg ta den siste halve mens hun er i barnehagen en annen dag. Jeg liker «kakemennene» tykke og hvite, så da er det greit å lage de selv, siden de fleste i butikken er sprø.

DSC_0846

 

Hvor mange sorter julekjeks baker du? Eller kanskje du kjøper?

//14 dager igjen til julaften.

Reklamer

4 kommentarer om “Årets julbakst

  1. Mamma Marianne sier:

    Her pleier vi å bake pepperkaker, kakemenn, riskaker, krumkaker og havreflarn. Og for første gang i år skal jeg prøve meg på Delfiakake. Oj, det er nesten syv sorter, det virket plutselig veldig mye. Men noe baker jeg og noe lager mannen, så da går det ganske fort 😉

    Hehe, her bestiller mannen kakemennene så tynne og sprø som mulig 😉

  2. interiorgirl1 sier:

    så flink du er! jeg skulle ha vært ferdig med 4 sorter minst nå, men jeg har fått til 2 og er fornøyd med det.(pepperkaker som jeg aldri mer skal bake og colakaker) + brente mandler. men kanskje jeg rekker 1 sort til før jul og en runde til med brente mandler. jeg vil også bake kakemenn! men nei, det blir nok lite med slik baking på meg, det tærer visst fælt på skuldrene fant jeg ut :/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s