Pernille 10 mnd

Lille bolla mi, ti måneder! Ja, det føles like skremmende hver måned. For tiden går så fort, og i det siste har jeg satt meg ofte ned og bare se på henne. For å studere utviklingen hennes, hva er det egentlig hun kan, hvordan er hun. Tiden har gått så fort og jeg føler plutselig jeg har gått glipp av så mye. Det merkes godt at man ikke har like god tid til å sitte å dulle med nummer to.

DSC_0285

Rundt 9 mnd begynte hun å reise seg, men så ustødig hun var på to bein da – så tenkte jeg at hun går garantert ikke før hun er året. Men nå er jeg jammen ikke sikker. Hun kan stå flere sekunder alene før hun rolig setter seg ned. Tar vi henne i begge hendene så stamper hun i vei. Hun går rundt bordet og hva det måtte være nå.
Det er absolutt ikke noe hast med at hun skal gå selv, jeg tenker heller at jo lengre hun venter – jo tryggere er hun når hun går. Vil ikke hun skal gå for tidlig, hvis man kan si det slik.

DSC_0561

Hun har nå fem tenner som er gjennom, og jeg synes hun er verdens søteste med det lille gliset sitt. Marielle sine tenner brukte laaang tid på å vokse seg synlig, så jeg synes det er ekstra stas denne gangen, enda det er mange ganger mer smertefullt å få de frem.

Pernille reagerer på navnet sitt, og hun skjønner godt når vi sier «nei». Hun synes det er morsomt å leke med smokken for tiden – på den måten at «kan pappa få smokken» osv. Når det kommer til mat er det også bare å si «ta ut smokken» hvis den ikke spretter ut på forhånd.
Hun er ei matglad frøken, og spiser stort sett alt hun får servert. Jeg har ikke tatt meg tid til å lage like mye barnemat som til Marielle, men nå spiser hun stort sett det samme som oss.

DSC_0610Hun går rundt og lager indianerlyder halve dagen. Og når hun er frisk er hun rene sola! Når det kommer til søvn så er hun også en vognbaby som sin søster, men jeg har endelig fått henne til å sovne helt av seg selv, 9 av 10 ganger. Legger bare henne ut i vogna, og det er så enkelt! Hun sover også litt lengre dupper, men ikke noe fast. Men sikkert oftest rundt en times tid.
Den natta før jeg skulle begynne på jobb igjen sov hun hele natta uten mat! Og det gjorde hun de påfølgende nettene også helt til farangen kom i hus. Nå er vi inne en til to ganger i løpet av natta, enten smokk eller melk.

Les om Marielle 10 mnd her.

Reklamer

7 kommentarer om “Pernille 10 mnd

  • vigdiswiggen.com sier:

   Marielle måtte trilles eller rugges, så det er utrolig godt at det går an å bare legge ut Pernille nå, stort sett. Det tok noen måneder, men antar hun skal ha dupp i noen måneder fremover også – så det er deilig!

   • vigdiswiggen.com sier:

    ååh! Ser den!
    Jeg vet egentlig ikke hvordan jeg gjorde det. Men jeg bestemte meg for at jeg vil ikke bruke halve dagen min på å rugge vogna til hun sovner. Så jeg la henne ut og gikk inn igjen. Hver gang hun skrek/var misfornøyd så gikk jeg ut og rugga til det ble rolig, så gjentok jeg bare det. Brukte så kortere og kortere tid – og vips! Men merker også bedre på henne når hun er «klar» for det da. Hun må være skikkelig trøtt. Er hun bare småtrøtt går det ikke… Også får hun litt varm melk før jeg legger henne ut, da blir hun god og trøtt 🙂

   • mammamarianne sier:

    Da skal jeg prøve det her også! 🙂 Christian er jo mye lettere å få til å sove enn Amalie generelt, så tror nok det skal gå ganske greit. Bare disse tennene gir seg da 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s