Middagsplan i praksis

Jeg er så fornøyd med å ha satt opp middagsplan for en måned frem i tid. Og håper og tror at det blir enklere for oss fremover. Iallefall når det kommer til matlaging 🙂

middagsplan_uke11

I dag ble det avvik fra planen, men siden restene fra i går ble spist opp så er vi innafor likevel. Hele middagsplanen er printet ut og hengt på veggen på kjøkkenet, så krysser vi ut de dagene som ble som planlagt.
Dersom jeg heller ville hatt hjemmelaget pizza i dag hadde jeg bare krysset ut søndagen, så bare bytter man på.

Grunnen til at jeg har så lyst til å klare dette er selvfølgelig for at det gjør hverdagen mye enklere, men også fordi vi trenger det økonomisk. Planen er å handle mye sjeldnere, og å bli mer bevisst på hva vi har, hva vi trenger, og hvordan vi bruker pengene våre. Har enda ikke regnet sammen hva vi bruker i måneden på mat. Men siden jeg bare jobber 60 % fremover, så sier det seg selv at det ikke er rom for utskeielser…

Lager du middagsplan? Handler du sjeldnere og mer økonomisk i tilfelle?

 

Reklamer

6 kommentarer om “Middagsplan i praksis

 1. Lammelårtanker sier:

  Joda, har laget mange middagsplaner for opp til en måned om gangen, men det fungerer ikke noe særlig. Det blir utrolig mange endringer og jeg feilvurderer alltid hvor mye vi spiser. Det blir vel to restemåltider i uken, eller noe.

  Jeg vil bare ønske deg lykke til med middagsplanleggingen. Det er masse penger å spare på å bli mer bevisst. Og det er morsomt å holde på med, ser raskt resultater.

  Den enkelttingen jeg mener gir størst innsparing er å slutte å handle i kiosker, bensinstasjoner, i kiosken på kinoen og i kantina på jobben. Og bake selv.

  • vigdiswiggen.com sier:

   Jeg er spent jeg også på om vi klarer det. Vi har heldigvis en del fryseplass, så vi har litt av hvert på lager der.
   Vi handler lite i kiosker og bensinstasjoner generelt. Jeg jobber på bakeri og har lunsj der, og kjæresten har heller ikke fungerende kantine på jobben. Lite av kino også.
   Å bake brød selv sparer man mye på! Og i tillegg jobber jeg jo på bakeri, så det er enkelt å ta med hjem der også hvis man vet man mangler.
   Jeg ønsker å slutte med småhandlinga. Der man KUN skal handle kjøtt/melk og kommer ut med sjokolade og et blad og kanskje noe annet vi bare «måtte» ha. Jeg innrømmer at jeg har vært flink til å ta med noe ekstra på de fleste av handleturene mine… :-/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s