Gammastråling/gammakniv

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg burde begynne fra begynnelsen, men akkurat nå føler jeg bare for å ut med dette- så får resten av historien komme senere.

I går var dagen for behandling med gammakniv/gammastråling.

Møtte fastende opp kl 7 og fikk på meg pasientklær, fikk en tablett mot hevelse i hodet og fikk meg ei seng på en firemannsrom. Etter litt var det min tur til å få montert på ramma som jeg hadde gruet meg så for. Og jeg kan vel ikke si det var behagelig. Sprøyta var vondest, spesielt den som var nærme arret. Når de strammet skruene var det ubehagelig med greit. Litt kaldsvetting og glad magen var tom, men etter et kvarter var det helt ok.

Det ble MR før frokost ca kl 10. Så var det bare å vente på min tur. Vi var 3 som skulle ha denne behandlingen denne dagen.

Etter litt triller de meg bort i gangen, men vi kommer ikke så langt. For jeg blir henvist inne på et lite kontor, der jeg får beskjed om at behandlingen er avlyst. Det første jeg tenker er at nå er svulsten for stor, og nå blir det operasjon. Det er mitt aller største mareritt! Heldigvis er det ikke derfor. Men svulsten har vokst igjen, og den har en vanskelig form og ligger for nærme hjernestammen og synsnerven til at de ser det som forsvarlig. Neste plan er protonstråling og de har allerede konsultert med kreftleger og dette vil være bedre for meg. Ble litt nervøs da, så måtte spørre om svulsten hadde endret seg til en kreftsvulst siden kreftleger var innblandet, men det var fordi det var disse som hadde med protonstråling og gjøre.

Så da ble det av med ramma, få summet seg litt og spist litt lunsj før jeg fikk klarsignal til å forlate sykehuset…

Mer om protonstråling og den planen kommer senere, når den er spikret.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s