Mine symptomer på hjernesvulst

Torsdag 20. juli 2017 fikk jeg en lett hodepine mens jeg var på jobb. Dette skjer en eller to ganger i året, så det uroet meg ikke. Endte likevel opp med å ta en paracet for å komme meg gjennom arbeidsdagen, som foregikk foran pc. Dette bruker jeg normalt ikke å trenge, det går over av seg selv.

Sent denne kvelden, etter ungene var i seng slo hodepinen til for full kraft. Og jeg ble nesten liggende i fosterstilling i sofaen. Jeg gikk og la meg tidlig og tenkte jeg bare trengte litt søvn.
Fredag morgen klarte jeg ikke å sprette opp med jentene kl 6 som jeg bruker. De måtte gå å se på barne-tv mens jeg trengte nesten to (!) timer på å klare å stå opp. Jeg sendte melding til jobb om at jeg ble sen. Hadde hodepine hele dagen, men det ble litt bedre midt i dagen. Helgen skulle jentene være hos pappaen sin, og det tror jeg var bra timing. For hodepina forsvant ikke. Jeg lå i fosterstilling hver kveld og hylte i sofaen. Tok et par paracet, men det ga aldri slipp. Samme prosedyre hver morgen.

Jeg googlet hele helga, hvorav selvfølgelig hjernesvulst var ett av de alternativene som dukket opp. Andre ting jeg (og andre) tenkte på var stresshodepine. At jeg hadde kjørt på full maskin over lengre tid.

Mandag dro jeg ihvertfall til legen. Der fikk jeg bare beskjed om å ta mer paracet… Altså mente legen det skulle gå over hvis jeg mangedoblet inntaket av paracet. Så fra å ta to paracet om dagen skulle jeg nå ta 2 paracet og 1,5 ibux FIRE ganger om dagen… Dette prøvde jeg i to dager, uten at det endret noen ting. Onsdag fikk jeg antibiotika for bihulebetennelse og ble sykemeldt en uke.
Også helgen etter dette skulle jentene til pappaen, og ha to uker sommerferie der. Så selv om jeg hadde store, aktive planer for disse ukene – så kunne det ikke passet bedre at de var der. Hodepina mi gjorde at jeg ikke klarte å konsentrere meg om noe.

Etter i underkant av halvannen uke begynte venstre side å miste kraft. Svakere i venstre arm, og balansen ble dårligere. Og hvis jeg skulle gå rett fram kunne jeg plutselig svinge mot en side.

Tirsdag, etter 12 dager med hodepine hadde jeg igjen legetime. Forklarte om overnevnte. Og denne legen (turnuslege) henviste meg på CT. Dette ble allerede førstkommende fredag. Der fant de ingen ting… Ble henvist til MR.

Kraften i venstre arm ble bare værre, og helt på slutten klarte jeg ikke å skru opp toppa på melkekartongen igjen. Heller ikke bære unger på den arma. Og foten svikta. Så mens jeg og jentene var på ferie (galskap i denne perioden) i Ålesund og gikk alle trappene for å se på utsikten – svikta selvfølgelig foten på tur ned. Og jeg datt rett ned på kne med en treåring på ryggen. Ble litt skremt alle mann. Men det gikk fint.

Det var også en dag tidlig i august at jeg trodde hodepina hadde gått over. Det varte ikke lenge. Men kroppen ble nok vant til smerten. Jeg prøvde kiropraktor, og å få i meg nye databriller uten at det hjalp nevneverdig.

18. august, etter fire uker med hodepine ringer turnuslegen og sier hun vil ha meg inn på MR med en gang. Da de har sett på CT-bildene en gang til og har funnet en «klump» i hodet mitt. Jeg var på andre siden av landet på ferie med jentene, så det måtte vente til mandag. Men det var en lettelse å vite at det var noe, og at det var noe som kunne gjøres noe med. At hun kalte det for en «klump» gjorde meg egentlig bare forvirret. Og ikke klarte jeg å ta det alvorlig. Men googlet selvfølgelig masse hele den helga.

Dette sier kreftforeningen (link) om symptomer for hjernesvulst hos voksne. Jeg har uthevet de som gjelder meg.

Symptomer

Symptomer på hjernesvulst varierer med hvor i hjernen svulsten sitter. Ett eller flere av følgende symptomer er vanlige:

  • hodepine
  • kvalme og oppkast
  • svimmelhet og/eller balanseproblemer
  • synsforstyrrelser
  • epileptiske anfall
  • tale- og bevegelsesbesvær
  • unormal tretthet
  • hormonforstyrrelser
  • kognitive vansker

 

Så seriøst tok jeg beskjeden:

Snapchat-1773466470 (1)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s